REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Na mopedu bez registarskih oznaka i kacige ali s 3,40 promila

Datum objave: 14. 6. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna u iznosu od 28 tisuća kuna predviđena je za prekršaj koji se dogodio 11. lipnja 2021. u Pleternici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili moped bez registarskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, ne koristeći zaštitnu kacigu i pod utjecajem alkohola od 3,40 promila upravljao 35-godišnjak.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 97 prekršaja od čega 44 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje te sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 11. lipnja 2021. oko 15.40 sati u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili moped bez registarskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, ne koristeći zaštitnu kacigu i pod utjecajem alkohola od 3,40 promila upravljao 35-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 35-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te će mu biti izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 28 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima A i M kategorije u trajanju tri mjeseca.

TEKST: S. P. / PU PS                   FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn