REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Kazna od 10 tisuća kuna za vožnju pod utjecajem alkohola

Datum objave: 12. 7. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil kojim upravljao 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,77 promila za što mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca te je isti smješten u posebne prostorije PU  do otriježnjenja.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, i protekli vikend provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 81 prekršaj od čega 43 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te po sedam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 10. srpnja 2021. oko 2.30 sati u Požegi u Osječkoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim upravljao 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,77 promila za što mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca te je isti smješten u posebne prostorije ove PU  do otriježnjenja.

TEKST: S. P./ PU PS          FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn