REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Bježao od policije pa dobio kaznu od 38 tisuća kuna i 60 dana zatvora

Datum objave: 06. 12. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici prilikom kontrole prometa pokušali su zaustaviti teretni automobil, kojim je upravljao 21-godišnji vozač koji se nije zaustavio na znak policijskih službenika i nepropisnom brzinom od 119 km/h nastavio vožnju u smjeru Požege gdje je počinio niz prometnih prekršaja.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, proteklivikend na području Pu požeško-slavonske provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Utvrđeno je ukupno 66 prekršaja, od čega pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, tri prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 27 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 5. prosinca 2021. oko 3.30 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa pokušali zaustaviti teretni automobil, kojim je upravljao 21-godišnji vozač koji se nije zaustavio na znak policijskih službenika i nepropisnom brzinom od 119 km/h nastavio vožnju u smjeru Požege gdje je počinio niz prometnih prekršaja (nepoštivanje strane kretanja vozila, ne davanje pokazivača smjera, ne postupanje po prometnim znacima, prolazak kroz crveno svijetlo na semaforu te pretjecanje kolone vozila pred pružnim prijelazom). Također je odbio vađenje krvi i urina na prisutnost droga u organizmu, dok mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,22 promila. Protiv 21-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog na novčani iznos iznosu od 38.100,00 kuna i kazna zatvora od 60 dana.

TEKST: S. P./ Pu PS             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn