REZULTATI MJERA U PROMETU: Alkoholiziranog 26-godišnjaka prekršaji koštali 11 tisuća kuna i 6 mjeseci zabrane vožnje

Datum objave: 19. 4. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 52 prekršaja, od čega pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 32 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

I blagdanski vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 52 prekršaja, od čega pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 32 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 17. travnja 2022. oko 1.30 sati u Požegi u Primorskoj ulici, 26-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,35 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kretao se u suprotnom ili zabranjenom smjeru te je prilikom mimoilaženja s osobnim automobilom desnim bočnim dijelom vozila naletio na desni bočni dio parkiranog osobnog automobila marke „Renault“, riječkih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće 26-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. 26-godišnjaku je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

TEKST: S. P.                   FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn