REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Alkoholiziran skrivio prometnu nesreću

Datum objave: 10. 7. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 9. srpnja 2023. između mjesta Antunovac i Poljana, gdje je 67-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,57 promila upravljao osobnim automobilom i skrivio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen.Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.610,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

I protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 52 prekršaja, od čega izdvajamo devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 27 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 9. srpnja 2023. oko 20.45 sati između mjesta Antunovac i Poljana, gdje je 67-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,57 promila upravljao osobnim automobilom i skrivio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.610,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P.                    FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn