REZULTATI AKCIJE U PROMETU – S nedopuštenom brzinom vožnje do kazne od 13 tisuća kuna i 4 mjeseca zabrane

Datum objave: 18. 1. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio 16. siječnja 2021. oko 22.10 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici gdje je u prometu zatečen 49-godišnji vozač koji je upravljao vozilom brzinom koja je za 35 km/h veća od dopuštene. Protiv 49-godišnjaka slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 13 tisuća kuna i zaštitna zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 67 prekršaja, od čega 42 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 16. siječnja 2021. oko 22.10 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici gdje je u prometu zatečen 49-godišnji vozač koji je upravljao vozilom brzinom koja je za 35 km/h veća od dopuštene. Vezano za navedeno protiv 49-godišnjaka slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 13 tisuća kuna i zaštitna zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca.

TEKST: S. P./ PU PS       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn