REZULTATI AKCIJE U PROMETU – Alkoholiziran i s poništenom vozačkom sletio u kanal pa “popio” kaznu od 22.500 kuna

Datum objave: 20. 9. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveću novčanu kaznu od 22.500 kuna i 6 mjeseci zabrane upravljanja vozilom ali i lakše ozljede “zaradio” je 25-godišnji vozač koji je u Jakšiću pod utjecajem alkohola od 1,75 promila i za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola, osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine sletio vozilom s kolnika u putni kanal.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 55 prekršaja od čega 16 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 19. rujna 2021. oko 1.50 sati u mjestu Jakšić, gdje je 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,75 promila i za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola, upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine sletio vozilom s kolnika u putni kanal i tom prilikom je lakše ozlijeđen. Vezano za navedeno slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 22.500,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.

TEKST: S.P./ PU PS             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn