VIKEND AKCIJA – Rekorder s 2,85 promila kažnjen s 10 tisuća kuna i 6 mjeseci zabrane upravljanja vozilom

Datum objave: 05. 10. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, na području PU požeško-slavonske provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 122 prekršaja, od čega se ističe 84 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 2. listopada 2020. u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana gdje u prometu je zatečen 42-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,85 promila i koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseca.

TEKST: S. P.          FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn