REZULTATI AKCIJE – Bez vozačke, ali s promilima “zaradio” kaznu od deset tisuća kuna

Datum objave: 15. 2. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA –Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 73 prekršaja. Najveća novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna predviđena je za prekršaj koji se dogodio 14. veljače u Pleternici u Ulici Grgin dol gdje je u prometu zatečen 29-godišnji vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,66 promila, a također je utvrđeno da kod sebe nema vozačku dozvolu.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 73 prekršaja od čega ističemo 37 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, po sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa te tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

U petak 12. veljače 2021. oko 18.15 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,86 promila upravljao 58-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 14. veljače 2021. oko 0.35 sati u Pleternici u Ulici Grgin dol gdje je u prometu zatečen 29-godišnji vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,66 promila, a također je utvrđeno da kod sebe nema vozačku dozvolu. Vezano za navedeno, na mjestu prekršaja mu je naplaćena novčana kazna zbog nenošenja vozačke dozvole te će mu biti izdan prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P./ PU PS         FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn