REZULATI POJAČANIH MJERA U PROMETU – Pijan skrivio prometnu nesreću pa dobio kaznu od 15 tisuća kuna i 3 mjeseca zabrane

Datum objave: 24. 5. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 93 prekršaja od čega 50 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 93 prekršaja od čega 50 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 22. svibnja 2021. oko 17.30 sati u Kutjevu na raskrižju ulica bana Josipa Jelačića i Matije Gupca, gdje je 34-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,56 promila skrivio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena 25-godišnja vozačica. 34-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna te zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P./ PU PS          FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn