DOGRADNJA I REKONSTRUKCIJA VATROGASNOG DOMA U REŠETARIMA – Kapitalni projekt vrijedan 9,5 milijuna kuna

Datum objave: 13. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – Iako sezona građevinskih radova, sukladno godišnjem dobu, još uvijek nije službeno počela, Rešetari su ovih dana veliko gradilište. Počeli su radovi dogradnje, rekonstrukcije i opremanja društveno-kulturnog doma i prostora sjedišta mjesnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, iznimno vrijednog projekta “teškog” 9,5 milijuna kuna.

Općina Rešetari i u Novoj godini nastavlja s realizacijom projekata čiji je cilj podizanje ukupne kvalitete življenja. Takav je i projekt “Rekonstrukcije i dogradnje vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom“, priča vrijedna 9,5 milijuna kuna osiguranih iz iz europskih fondova kroz operaciju 7.4.1., koja je, službeno, s radovima, “startala” ovih dana. Projekt rekonstrukcije postojeće građevine Vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom namijenjen je javnoj uporabi i dostupan je različitim pojedincima i interesnim skupinama.

Rekonstruiran objekt u svrhu višenamjenske upotrebe – društveni dom i kulturni centar – ukupne je bruto građevinske površine od oko tisuću kvadratnih metara i sastojat će se od jedne etaže- prizemlja u kojem su sanitarni čvorovi, spremište, garderoba za osoblje, kao i dvije višenamjenske dvorane iznad kojih će se nalaziti galerija. Tu je i gospodarski dio koji će imati spremište, garderobu i sanitarni čvor, garaže predviđene za smještaj 3 vatrogasna vozila i podizne platforme za osobe s invaliditetom. Dograđeni dio predviđen za potrebe vatrogasnog spremišta sastoji se od 2 etaže- prizemlje i 1. kat unutar kojeg će biti smješteni administrativni dio, čajna kuhinja i sanitarni čvor.

Realizacijom za Općinu iznimno važnog projekta, povećat će se broj dana korištenja dvorane, broj korisnika i veći broj programa, što će dugoročno dovesti i do unapređenja kulturnih i društvenih događanja na području Općine, kao i sustava zaštite i spašavanja. Radovi na vatrogasnom objektu i društvenom domu koje izvodi zajednica ponuditelja Gradnja-Slavonska d.o.o. i Čelebija Ing d.o.o. iz Slavonskog Broda, trebali bi, u potpunosti biti gotovi do kraja aktualne godine, što će, uz prostor uređen i opremljen po najmodernijim standardima, biti i najbolji mogući rođendanski poklon mjesnim vatrogascima čije društvo slavi prvih 90 godina. Voditelj kapitalnog projekta čija je pripema i izrada trajala pune tri godine je Krešimir Knežević, predsjednik DVD-a Rešetari

TEKST: S. T.      FOTO: resetari.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn