REKONSTRUKCIJA DRŽAVNE CESTE D38 U POŽEGI – Radovi vrijedni oko 13 milijuna kuna u punom zamahu

Datum objave: 20. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na gradilištu dionice državne ceste D38 kroz grad Požegu radovi teku planiranim ritmom. Hrvatske ceste d.o.o. u sklopu investicijskog održavanja državnih cesta pripremile su projekt rekonstrukcije ove dionice u duljini od ukupno 3,02 kilometra. Trenutno se rade faze I i VII ukupne vrijednosti oko 13 milijuna kuna.

Podsjetimo, u fazi projektiranja, radi složenosti projekta isti je podijeljen na sedam faza. Lokacijska dozvola je dobivena za sve faze, a građevinska dozvola, za sada, za fazu I i VII. Faza VII je duljine oko 300 metara i predstavlja dva kružna toka na kraju dionice koja je predviđena ovom rekonstrukcijom. Prvi kružni tok je na križanju ulica kralja Zvonimira i Osječke, a drugi u nastavku preko mosta ispred nekadašnjeg autobusnog kolodvora, točnije na križanju Osječke i Industrijske ulice.

Faza I provodi se u duljini od 550 metara i počinje u Cerničkoj ulici prije mosta preko Orljave (zapadni ulaz u Požegu) te završava s kružnim tokom u Cerničkoj ulici. Na ukupnoj duljini nalazit će se šest kružnih tokova.

Zbog rekonstrukcije D 38 i izgradnje kružnog toka, do 1. listopada 2020. zatvoreno je raskrižje ulica Osječke i kralja Zvonimira u Požegi, a promet se odvija u krugu raskrižja. Prema ugovoru rok izvođenja je 9 mjeseci, a kako je izvođač uveden u posao 1. travnja ove godine očekuje se da bi ova tri kružna toka s 850 metara obnovljenog kolnika trebala biti izgrađena do kraja prosinca ove godine.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn