REKONSTRUKCIJA DRŽAVNE CESTE D38 U POŽEGI – Pripreme za izgradnju šest kružnih tokova

Datum objave: 07. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Rekonstrukcijom državne ceste D38 Pleternica- Požega- Pakrac izgradit će se u gradu Požegi šest kružnih tokova. Predviđeno je da se kroz ove radove na navedenim lokacijama u potpunosti riješi mreža podzemne infrastrukture, te izgrade novi nogostupi i biciklističke staze, a nositelj radova su Hrvatske ceste.

Požežani su ovih dana pratili sječu stabala pored starog kolodvora i u dijelovima Gradskog parka pored Orljave. Iako djeluje zastrašujuće, sječa je priprema za velike građevinske zahvate koji bi u konačnici trebali olakšati život i prometovanje i to ne samo stanovnicima u tom dijelu grada.

Naime, više od pet godina, traju pripreme za izgradnju nekoliko kružnih tokova na sjevernom dijelu Požege koji se nalaze na raskrižjima više gradskih ulica, odnosno na tzv. obilaznici, a ona je sastavni dio državne prometnice D 38 Pleternica-Požega-Pakrac. Sada se izgleda konačno krenulo s mrtve točke. Očigledno je da su dobivene građevinske dozvole nakon što je kompletirana projektna dokumentacija što je dijelom bilo otežano zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa jer se na nekim lokacijama zbog male površine moralo otkupljivati zemljište.

Kako smo saznali ovom rekonstrukcijom državne ceste izgradit će se u gradu Požegi  šest kružnih tokova. To su spojevi Cerničke ulice i Luka puta, zatim Cerničke, Frankopanske i Štamparove ulice, te Zrinske, Pavla Radića i Frankopanska ulica gdje se sada nalazi semafor i tu su česte prometne nezgode. Pored toga kružni tokovi će se izgraditi na raskršću ulica Kralja Krešimira i Kralja Zvonimira, zatim spoj ulice Kralja Zvonimira s Osječkom ulicom, te na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Industrijske. Upravo na tim lokacijama su počele pripreme što znači da će se najprije graditi rotori kod starog kolodvora i kod Zvečeva koji su najkritičniji za brži protok vozila posebice u jutarnjim satima i oko 14-15 sati kada većina ljudi ide ili se vraća s posla. U toj prvoj fazi izgradnje, kako saznajemo, gradit će se rotor na spoju Cerničke ulice i Luke puta.

Predviđeno je da se kroz ove radove na navedenim lokacijama u potpunosti riješi mreža podzemne infrastrukture, te izgrade novih nogostupa i biciklističkih staza što će pridonijeti većoj prometnoj sigurnosti svih sudionika u prometu uključujući učenike koji tim dijelom prolaze ka svojim školama. Nositelj ovih radova su Hrvatske ceste.

TEKST: S. P./ D. K.         FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn