RECIKLAŽNO DVORIŠTE U KUTJEVU – Pri završetku projekt vrijedan više od 4 milijuna kuna

Datum objave: 27. 10. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

KUTJEVO – Reciklažno dvorište Kutjevo projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od četiri milijuna kuna, a financiran je sredstvima EU u iznosu 85posto, te sredstvima Grada Kutjeva.

Reciklažno dvorište smješteno je pokraj gospodarske zone Kamenjača na površini od 7.300 m2, a njegovom izgradnjom podići će se kvaliteta gospodarenja otpadom i na kutjevačkom području. Završetak radova očekuje se do kraja listopada, a nakon tehničkog pregleda i dobivanja uporabne dozvole, reciklažno dvorište bit će predano na korištenje i upravljanje tvrtki Komunalac Požega d.o.o.

“Reciklažno dvorište jedan je od najvažnijih projekata koje provodimo ove godine, a za koji smo osigurali sredstva iz fondova Europske unije. Radovi su pri kraju i otvorenje reciklažnog dvorišta očekujemo kroz 2-3 mjeseca. Cilj nam je poboljšati komunalni standard i kvalitetu života naših stanovnika kroz podizanje svijesti o odvojenom prikupljanju otpada. Želimo smanjiti količinu otpada koji se odlaže u prirodi jer se s tim svakodnevno suočavamo. Nadam se da će naši sugrađani prepoznati ovaj projekt kao nešto dobro za naš kraj i koristiti usluge reciklažnog dvorišta, rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Mještani s područja Grada Kutjeva imaju mogućnost predaje otpada u reciklažno dvorište u Pleternici s kojim je potpisan ugovor o toj aktivnosti i taj ugovor bit će na snazi do početka rada reciklažnog dvorišta u Kutjevu.

TEKST: S. P.              FOTO: S. P./ D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn