RCK PANONIKA – Na Dan Poljoprivredno-prehrambene škole otvorena Mobilna izložba virtualne i proširene stvarnosti

Datum objave: 01. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Danas je na 138. rođendan Poljoprivredno-prehrambene škole RCK Panonika, u požeškoj šetališnj zoni otvorena Mobilna izložba virtualne i proširene stvarnosti. Izložba će se moći razgledati do 6. travnja 2023.

Cilj izložbe je promocija poljoprivredne djelatnosti, kao i upisa u poljoprivredna zanimanja te motiviranje za bavljenjem poduzetništvom u poljoprivredi. Kroz izložbu se može doživjeti poljoprivreda kroz drugačiju vizuru virtualnu realnost.Izložba se sastoji od 5 interaktivnih panela postavljenih u šesterokut koji kroz proširenu stvarnost prikazuju interaktivne audio-vizualne sadržaje u obliku stripa i animiranih 3D objekata. Kako bi se vidio sadržaj panoa potrebno je pomoću QR koda, koji je vidljiv na panelu, preuzeti aplikaciju koja će posjetitelje, uz animirane likove Amaliju i Marka, voditi kroz proces kojim djeca prolaze od odabira poljoprivrednih zanimanja do zaposlenja.

Izložbu je otvorio zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, u prisutnosti ravnateljice Marije Mršo Rajić, djelatnica i djelatnika Škole te zainteresiranih sugrađana. U srijedu. 5. travnja sadržaji izložbe moći će se istražiti i pomoću VR naočala. Tako će u virtualnoj realnost posjetitelji moći voziti kombajn, upravljati dronom i drugo. Izložba će se moći razgledati do 6. travnja 2023. Virtualna stvarnost bit će omogućena 5. 4. 2023. od 9 do 21 sat.

Nakon Požege Izložba će biti u Pleternici, Novoj Gradiški, Pitomači, Karlovcu, Virovitici, Novoj Kapeli i Lipiku. Iz RCK Panonike posebno pozivaju učenike osnovnih škola da posjete i uživaju u ovoj interaktivnoj izložbi.

TEKST: S. P.                     FOTO: RCK Panonika

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn