RASVJETA ZA BUDUĆNOST- Eminovci će prvi u Požeštini zasjati LED rasvjetom

Datum objave: 03. 11. 2016. | Kategorija: Društvo

img_8378

EMINOVCI – Naselje Eminovci koje se nalazi za području općine Jakšić, rekonstrukcijom niskonaponske mreže dobit će rasvjetu nove tehnologije. Planskom investicijom općine Jakšić, ovo naselje obasjat će suvremena i štedljiva LED rasvjeta. 

Eminovci će biti prvo naselje u Požeštini koje će imati cjelovitu rasvjetu nove tehnologije u duljini 5.980 metara koja će biti postavljena duž cijele glavne ulice.Rekonstrukcijom su obuhvaćeni radovi na kompletnoj izmjeni vodova ali i stupova pri čemu će na novim betonskim stupovima biti postavljena i nova rasvjeta, odnosno nove led lampe. Eminovci će tako biti prvo naselje ne samo u općini Jakšić već i Požeštini koje će imati led rasvjetu što će u svakom slučaju, kako doznajemo slijediti i druge jedinice lokalnih samouprava koje imaju slične projekte u planu. “Postavljamo 124 led lampe za što je postupak javne nabave u tijeku. Investicija HEP-a Elektre Požega u izgradnju nove mreže je 1,1 milijun kuna dok će općina Jakšić financirati zamjenu stare javne rasvjete sa novim LED lampama za što će se izdvojiti iz općinskog proračuna nešto manje od 400 tisuća kuna,”rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, dodajući  kako bi svi radovi trebali biti dovršeni do kraja godine kada bi Eminovci zasjali u novom sjaju. Time će biti otklonjeni brojni problemi, a ostvarit će se i značajna ušteda.

img_8385

“Nove LED lampe imaju dovoljan broj luksa po metru kvadratnom čime će zadovoljiti standarde koji su propisani za državnu cestu koja prolazi kroz Eminovce. Imat ćemo znatnu uštedu i u potrošnji električne energije. Neki pokazatelji govore da može biti i do 80 posto uštede energije međutim bit će manja ušteda jer na glavnoj – državnoj cesti postavljamo LED lampe na svaki stup pa iz tog razloga očekujemo da će ušteda u konačnici biti do 60 posto,”dodaje Kovačević.

TEKST: S.P. /D.K      FOTO: D. K

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn