RADOVI U POŽEŠKOJ PJEŠAČKOJ ZONI – Neferović: Radovi i rokovi planirani su još 2016 godine, neće život stati zbog izbora!

Datum objave: 27. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

DSC00232

POŽEGA – Unatoč iskazanom nezadovoljstvu tamošnjih poduzetnika i ugostitelja, radovi u Pješačkoj zoni u Požegi krenuli su punim intenzitetom. Gradilište je danas posjetio i požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je ovom prilikom pojasnio razloge ulaska u ovu investiciju upravo u ovo vrijeme.

Vrijednost radova u ulicama Cehovska i Mesnička je milijun i 486 kuna s PDV-om.Moramo se prisjetiti kako sam prošle godine predlagao i bilo je planirano u proračunu da ćemo iz određenih sredstava pomoći moći realizirati ovu investiciju, no evo, javili smo se na natječaj u Ministarstvo regionalnih fondova i Europske unije, dobili smo potporu od 800 tisuća kuna, ostala sredstva bila su planirana za proračun 2017. godine i prva etapa uređenja je krenula. U planu je naravno bila i ulica Lermanova i Florijanova, a smatram da je ovaj zahvat nužan i zbog dotrajalosti same podloge ali i zbog kompletnog uređenja i povezivanja ove cjeline s novouređenim trgom – riješit će se sustav oborinske odvodnje, Tekija će odraditi određene radove koji su nužni u ovom dijelu jezgre grada nadam se kako će to trajati dva mjeseca kroz tri etape, ” rekao je gradonačelnik Neferović te zamolio za toleranciju i kod onih koji imaju radnje ali i kod sugrađana. “Kada se ovo završi, bit će prepoznatljivo, bit će uređeno prema mišljenju struke i konzervatora,” uvjerava Neferović uz napomenu kako mora opovrgnuti sve “zločeste napise, pisma i jeftine politikantske poteze. “Bilo da su to lažne udruge ili nadripisari u nekim portalima koji se javljaju i tumače nam Požegu, a nisu nikada u njoj živjeli, niti ju vole niti znaju što je Požega, uopće se ne želim na takve klošare političke osvrtati, to je ono što imam za reći,” naglasio je Neferović.

DSC00231

Zatražili smo ipak odgovor i na pitanje da li bi kretao u ove radove koji su izazvali toliko nezadovojstva i da je kandidat na listi za gradonačelnika. “Ja sam dovoljno jasan i decidiran bio da sam ja 2016. godine u više navrata isticao pješačku zonu kao mjesto koje se mora urediti. To je stajalo i u proračunu. Tada nismo imali sredstva, nismo dobili sredstva pomoći i ta priča nije od prije mjesec dana. A svi oni koji u kontekstu zbivanja moje kandidature za gradonačelnika Požege ili nešto drugo ovo tumače, može ih biti stid i sramota! Meni ne trebaju slati poruke putem medija niti me pozivati na mudrost, nitko bez obzira iz koje političke opcije. Vedran Neferović je i prošle godine to predlagao u proračunu, imali smo u planu, imali smo dokumentaciju, prošle godine sredstva nismo dobili, ove smo dobili i to što su izbori – pa neće život stati u ovom gradu što će doći netko drugi na mjesto gradonačelnika niti će se nešto promijeniti. Uskoro ću predočiti sve radove koji su napravljeni u protekle četiri godine i svu dokumentaciju koju ostavljam nasljedniku. To mene nije dočekalo, a znam što ostavljam. Mislim da je ovo potrebno jer ovdje je bilo osam vrsta kocaka, zar je ova rasvjeta plansko uređivanje? Kako je koja politička elita bila tako su ovdje radili cirkus. Na kraju, ovi rokovi doznačeni su u dokumentaciji i stavljeni u proračunu za 2017. godinu,” ustvrdio je Neferović. ( U  priloženoj fotogaleriji su buduće vizure pješačke zone).

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn