RADOVI U POŽEGI – Uz izgradnju nogostupa u Ulici Pavla Radića najavljeni i radovi na aglomeraciji

Datum objave: 23. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Ulici Pavla Radića u Požegi danas je rekonstruirano 160 metara nogostupa, a vrijednost radova s PDV-om je 60 tisuća kuna osiguranih iz gradskog proračuna. Radove je obišao gradonačelnik Darko Puljašić. 

U Ulici Pavla Radića  rekonstruirano je 160 metara nogostupa. Vrijednost radova s PDV-om je 60 tisuća kuna osiguranih iz gradskog proračuna. Radovi su realizirani na prijedlog Mjesnog odbora koji je u razgovorima sa sugrađanima zaključio kako je to potrebno, naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić.

“Nogostup je bio u vrlo lošem stanju. Na vrhu ulice je Dječji vrtić, puno roditelja s mališanima prolazi ovim nogostupom ka vrtiću i nužno je bilo unaprijediti sigurnost ne samo stanarima ulice već i svim našim sugrađanima. Naravno, na prijedlog Mjesnog odbora koji je u razgovorima sa sugrađanima zaključio kako je to potrebno,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Gradonačelnik je dodao kako se nastavljaju infrastrukturni radovi na području grada i to većeg obima jer je riječ o realizaciji projekta aglomeracije. “U rujnu će krenuti i radovi na kružnom toku u ovoj ulici jer se aglomeracija i radovi na kružnom toku preklapaju. Aglomeracija je posao koji će obilježiti Požegu u idućih nekoliko godina, a time će grad Požega sve otpadne vode moći sakupiti, reciklirati i u rijeku Orljavu vraćati čistu vodu. Bit će to zahtjevan i vrlo težak zadatak i sada su u tijeku dogovori s izvođačima radova koje će trase prve biti otvorene. Tome ćemo se i mi prilagoditi jer bitno je nakon rekonstrukcije kanalizacije, sve ulice u kojima se radilo obnoviti i staviti na kvalitetan način u funkciju,” rekao je gradonačelnik.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn