RADOVI U NOVOJ GRADIŠKI – Vidljivi prvi obrisi novog kružnog toka

Datum objave: 06. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – I dok su na onaj kod “Kauflanda” čekali nešto dulje, kružnim tokom u središtu grada, na križanju Dieneševe, ulice Ljudevita Gaja i trga kralja Tomislava, Novogradiščani bi se mogli “provozati” i puno prije ugovorom planiranih 105 dana trajanja radova.

Sve uređeniju prometnu infrastrukturu Nove Gradiške, uskoro će podići i novi kružni tok u središtu grada, na križanju Dieneševe, ulice Ljudevita Gaja i trga kralja Tomislava. Obrise novog gradskog “rotora” ,nakon 58 dana radova, Novogradiščani već mogu vidjeti, a, prostorom bi se, zahvaljujući iznimnoj dinamici , uskoro mogli i “provozati”., iako valja reći i kako se izvođač radova posao obvezao završiti unutar 105 dana. Zašto se, na jednom od najfrekvetnijih gradskih raskrižja pri planiranju prometne infrastrukture, odlučilo za kružni tok, a ne semaforizaciju, pojasnio je gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić na prvoj jesenskoj sjednici Gradskog vijeća.

“Osim što se u praksi pokazao sjajnim rješenjem za bržu protočnost i propusnost prometa, kružni tok je za gotovo pola milijuna kuna financijski povoljniji od semaforizacije križanja. Zbog toga ćemo, na isti način riješiti i frekventnu “točku” kod “Pauna”, projekt čija bi projektna dokumentacija trebala biti pripremljena do kraja godine. Osim kružnih tokova, prometno smo poboljšali i raskrižje kod “Fine”, koje od nedavno prometno reguliraju i najsuvremeniji semafori”, upoznao je gradonačelnik Grgić.

Projekt kružnog toka u najužem centru grada, “težak” je 1,8 milijuna kuna i uz rekonstrukciju postojećeg semaforiziranog “T” raskrižja u raskrižje kružnog oblika, obuhvaća i izgradnju novih pješačkih staza i kosog parkirališta, uz rješavanje oborinske odvodnje svih prometnih površina. Sredstva su osigurale Hrvatske ceste putem Županijske uprave za ceste, a radove izvodi tvrtka PZC Slavonski Brod.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn