RADOVI U NOVOJ GRADIŠKI – Finaliziranje postojećih, početak novih radova

Datum objave: 14. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

N

NOVA GRADIŠKA – U skladu s programskom platformom 77+ sadržaja, na tragu novog pozicioniranja i brendiranja grada, Nova Gradiška je posljednjih mjeseci veliko gradilište.

Nakon što je prostor ispred Župne crkve BZBDM oplemenjen bistom Ivana Pavla II postao nova omiljena točka grada, u tijeku su i završni radovi na križanju sa Stepinčevom ulicom i novom gradskom kružnom toku. Nastavljajući se na postojeći, onaj u Gundulićevoj ulici, kružni će tok, postavljen na pravoj lokaciji, u mnogo čemu riješiti prometne probleme grada, istovremeno „šminkajući“ i prometnu infrastrukturu. S tim je ciljem ovih dana raspisan natječaj i za izgradnju kružnog toka kod „Kauflanda“ čija je vrijednost radova 3,1 milijun kuna. Budući kružni tok trebao bi značajno rasteretiti promet na jednom od najvažnijih gradskih raskrižja, istovremeno indirektno poboljšavajući situaciju na križanju kod „Fine“ ili onom kod „Tanga“, gdje bi, dugoročno, trebali biti prebačeni semafori trenutno postavljeni kod „Kauflanda“.

Kako sada stvari stoje i gradski bi park vrlo skoro mogao dobiti svoje novo, prvi put u povijesti popločano, urbano lice. Nabijen je tucanik, postavljeno 70 posto rubnjaka, geotekstil i sve potrebno za dobru odvodnju, u tijeku je postavljanje kamenih kocki.Punim se intenzitetom radi i na dvije posebno značajne lokacije.Riječ je o kapitalnim projektima rekonstrukcija Ulice Baruna Trenka i Mala. Kroz koji će dan i asfaltiranje parkinga u naselju Urije 3., a na redu je i druga faza radova na izgradnji teniskih terena. Novogradiščani već sada mogu vidjeti i kako će izgledati nova, iznimno atraktivna, potencijalno sjajna turistička točka grada-šetnica novogradiških zanimljivosti, mudro pozicionirana uz Šumetlicu i potok Laminac s jedne, ali i novog Sportskog parka „Ivo Petranović“ ( i kad već promišljamo o turizmu, spomenimo i kako je to mjesto s uskoro suvremenim, potpuno rekonstruiranim gradskim bazenom) s druge strane.

Osim prilike za ugodnu šetnju, još ugodniji đir biciklom, ranojutarnji ili jogging pred spavanje, Šetnica će, u skladu sa svojim nazivom, ali i „prstima“  Turističke zajednice grada, Novogradiščanima i svim svojim potencijalnim gostima, ponuditi priliku da se na drugačiji i zabavniji način upoznaju s „drugom stranom“ povijesti grada.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn