REKONSTRUKCIJA ULICE I. DOMCA – Prva faza modernizacije jedne od najproblematičnijih novogradiških ulica

Datum objave: 12. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Požeška tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o. ovih je dana počela s radovima na rekonstrukciji Ulice Ivana Domca. Riječ je o prvoj fazi modernizacije jedne od najproblematičnijih novogradiških ulica, kako u imovinsko-pravnom, tako i u infrastrukturnom smislu, koja će kroz 150 dana, nakon gotovo 40 godina neulaganja i sustavnog zanemarivanja, dobiti 750 metara novog kolnika i pješačku stazu u istoj dužini.

Neuobičajeno suha i topla zima ide na ruku radovima na rekonstrukciji Ulice Ivana Domca s kojima je, ovih dana, “startala” tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o. iz Požege. Riječ je o, za Grad, iznimno važnom infrastrukturnom projektu, jer, nakon skoro 40 godina, prvo je to veće ulaganje u jednu od najproblematičnijih novogradiških ulica opterećenu brojnim imovinsko-pravnim problemima i višegodišnjim, uglavnom neuspješnim, pregovorima s Hrvatskim željeznicama. Kako je riječ i o ulici koja predstavlja jedan od ulaza u grad svima onima koji u Novu Gradišku stižu vlakom, uz infrastrukturni značaj, projekt rekonstrukcije važan je i u vizualnom smislu.

Prođe li sve u skladu s planiranim, stanovnici Domčeve, nakon ljeta će živjeti u moderniziranoj ulici sa 750 metara novog kolnika i pješačkom stazom u istoj dužini. Prva je to faza radova vrijednih 2,5 milijuna kuna koje je Grad Nova Gradiška osigurao u proračunu za ovu godinu. Kako bi projekt mogao biti realiziran bilo je potrebno riješiti problem s Hrvatskim željeznicama, jer planirana je cesta u neposrednoj blizini njihove infrastrukture i ulazi u koridor,čemu je Grad “doskočio” kupnjom privatne kuće u susjednoj Trenkovoj ulici, čijim će se rušenjem dobiti potreban prostor.

Po završetku prve faze radova koji bi, prema obećanju izvoditelja, požeške tvrtke Niskogradnja Jurčak d.o.o, trebali biti završeni kroz 150 dana, Grad Nova Gradiška u naredne dvije do tri godine, planira ulicu modernizirati u cijelosti.

TEKST: S. T.        FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn