RADNI SASTANAK – Zastupnik u EU parlamentu Andrej Plenković posjetio Požeško-slavonsku županiju

Datum objave: 10. 7. 2016. | Kategorija: Društvo

DSC01569

POŽEGA- Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić danas su održali radni sastanak u Županijskoj vijećnici sa požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem, saborskim zastupnikom Franjom Lucićem te gradonačelnicima i načelnicima.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije ima odličnu suradnju sa Požeško-slavonskom županijom stoga je i današnji sastanak bio vrlo konstruktivan, naglasio je ministar Tomislav Tolušić. “Sve jedinice lokalne samouprave na ovom području imaju puno spremnih projekata za financiranje iz EU fondova. Kao ministar koji dolazi iz Slavonije doista imam volju i želju pomoći ovdje u Slavoniji ali ne samo stoga već i što je riječ o vrlo kvalitetnim projektima koji zaslužuju pozornost jer mogu biti važni za razvoj ovog područja, ” rekao je Tolušić.

DSC01574
“Veliko mi je zadovoljstvo da se danas  otvaraju bazeni i čestitam na aktivnom pristupu da e iznađu načini financiranja. Mislim da je to jedna velika dodatna vrijednost za stanovnike Požege i cijelog kraja. Siguran sam da će i ono što se financira sredstvima domaćih kreditnih institucija, ali i cijela ova aktivnost koju radi Ministarstvo regionalnog razvoja pomoći da se i ta sredstva kvalitetno apsorbiraju te da u punini iskoristimo članstvo u  Europskoj uniji za ravnomjeran regionalni razvoj što je osobito važno za Slavoniju i Požeško-slavonsku županiju,” rekao je zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković.

DSC01579

Dodaje kako se, kao kandidat za predsjednika HDZ-a, sa stranačkim kolegama priprema i za predstojeće izbore. “Očekujem da u tom procesu iznađemo jednu novu snagu, energiju i elan te da povratimo povjerenje birača HDZ-a vjerodostojnom politikom i ljudima. U kampanji očekujemo vrlo konkretnu i projektno orjentiranu retoriku jer šteta je da veliki napori koji su uloženi od strane aktualne Vlade, osobito niza HDZ-ovih ministara ostaju u sjeni drugih političkih oblaka koji su trenutno bili u fokusu medija. Nastojat ćemo iskoristiti ove mjesece da emancipiramo sve ono kvalitetno i pozitivno što je napravila Vlada. Nacionalni program reformi dobio je od Europske komisije izvrsne ocjene i mislim da je to jedan okvirni dokument kojeg možemo u idućoj kampanji dodatno konkretizirati,” rekao je Plenković u Požegi.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn