RADNI SASTANAK – Ministrica Vučković s poljoprivrednicima na temu izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Datum objave: 07. 8. 2021. | Kategorija: Društvo

PAKRAC/NOVA KAPELA – Ministrica poljoprivrede Marija Vučković sa suradnicima u subotu, 7. kolovoza 2021. godine, u Brodsko-posavskoj županiji održala je radni sastanak s članovima Hrvatske poljoprivredne komore na temu izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Također, u Požeško-slavonskoj županiji, u nazočnosti saborske zastupnice i gradonačelnice grada Pakraca Anamarije Blažević otvorila je plastenik horizontalno-visećeg uzgoja jagode OPG-a Brinjak.

Ministrica Vučković je u Novoj Kapeli s članovima Hrvatske poljoprivredne komore iz sedam županija razmijenila mišljenja o aktualnoj problematici na temu Izmjena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu, saslušala primjedbe i sugestije predstavnika hrvatskih poljoprivrednika te je tom prilikom još jednom izrazila spremnost na nastavak suradnje u svrhu konstruktivnog i efikasnog rješavanja problematike poljoprivrednog zemljišta:„Današnji sastanak još je jedan iskorak ovog Ministarstva u smjeru postizanja konsenzusa o raspolaganju najvažnijim resursom kojeg imamo, poljoprivrednim zemljištem, a što uključuje i uvažavanje dijela opravdanih primjedbi. Predloženi sustav bodovanja omogućit će jednostavnu, brzu, transparentnu i pravednu dodjelu poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu. Poljoprivrednike predloženim izmjenama nastojimo motivirati da svoje resurse usmjere i na stvaranje dodatne vrijednosti – pri čemu ne umanjujemo vrijednost sadašnjeg rada“, izjavila je ministrica Vučković.

Također, ministrica Vučković je za današnjeg radnog posjeta otvorila plastenik horizontalno-visećeg uzgoja jagode OPG-a Brinjak u Velikom Banovcu, čime je uspješno mlado gospodarstvo udvostručilo broj sadnica jagoda te u isto vrijeme prepolovilo površinu uzgoja u plasteničkoj proizvodnji. Tom se prilikom ministrica poljoprivrede osvrnula na poplave i olujno nevrijeme praćeno tučom koje je zahvatilo Požeštinu u lipnju ove godine te mjere pomoći za koje je, s ciljem ublažavanja i uklanjanja posljedica prirodnih nepogoda na tom području, Ministarstvo poljoprivrede osiguralo iznos od 20 milijuna kuna.

IZVOR: poljoprivreda.gov.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn