RADNI POSJET – Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler posjetio Požeško-slavonsku županiju

Datum objave: 05. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler posjetio je danas Požeško-slavonsku županiju te u sklopu posjeta, Studentski dom u Požegi jedan od brojnih vrijednih projekata koji su na području županije ostvareni sredstvima europskih fondova.

U sklopu posjeta Požeško-slavonskoj županiji zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler posjetio je Studentski dom u Požegi. Tom prilikom naglasio je značaj europskih projekata za cjelokupan razvoj jednog područja ali i iskazao podršku kandidatima Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim lokalnim izborima.

“Drago mi je biti danas u Požegi i pružiti podršku svim kandidatkinjama i kandidatima naše stranke u Požeško-slavonskoj županiji, a uz to se upoznati s brojnim projektima koji se provode ili su završeni, a financirani su kroz europske fondove. Vidimo da su europski fondovi postali jedan generator razvoja i Požege i Slavonije i Hrvatske općenito, sa značajno boljim korištenjem sredstava, pogotovo u proteklih pet godina, ali isto tako, s velikim mogućnostima koje se otvaraju u sljedećem sedmogodišnjem razdoblju s preko 24 milijarde eura. Uvjeren sam kako će se, s vizijom koju kandidati HDZ-a imaju u svih pet gradova kao i Županiji, moći ostvariti novi projekti koji će oplemeniti ovaj kraj, vratiti jednu sjaj povijesne tradicije visokog školstva ovdje u Požegi, ali i doprinijeti ne samo obrazovanju nego i mogućnostima da se pronađu kvalitetna radna mjesta.Čestitam svim kandidatima Hrvatske demokratske zajednice na svemu što je ostvareno i u proteklom mandatu, na svim projektima koji su provedeni i želim im uspjeh i na izborima i u sljedeće četiri godine,” rekao je Karlo Ressler.

“Zadovoljstvo mi je pozdraviti Karla Resslera, našeg voditelja delegacije u Europskom parlamentu koji svojim dolaskom dao potporu kandidaturi gospođi Antoniji Jozić za županicu, gospodinu Ferdinandu Trohi za njenog zamjenika, meni kao gradonačelniku i prof. dr. sc. Borislavu Miličeviću kao mom zamjeniku te svim ostalim kandidatima na području županije. Ovaj posjet nam je vrlo važan, gospodin Ressler jer mladi perspektivni političar koji će nam sigurno, posebice u kontaktima s Europskom unijom kada je riječ o EU fondovima, pružiti i u budućnosti značajnu podršku,” naglasio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Požege dr. Željko Glavić.

“Današnja poruka je kako je Požeško-slavonska županija itekako spremna za europske fondove, veliki broj projekta pripremljen je u gradovima, općinama i Županiji koja je prijavila projekte vrijedne dvije milijarde kuna. Nadamo se uspješnoj suradnji sa zastupnikom Resslerom u budućnosti,” naglasila je kandidatkinja za županicu Antonija Jozić.

U sklopu posjeta Požeško-slavonskoj županiji zastupnik u EU parlamentu Karlo Ressler posjetio je danas i Centar umjetne inteligencije u Lipiku te Pakrac, Pleternicu i Kutjevo.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn