RADNI POSJET – Veleposlanik Izraela u radnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji

Datum objave: 05. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Veleposlanik Izraela u Republici Hrvatskoj Nj.E. Ilan Mor boravio je u službenom posjetu u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. Visokog gosta u Županiji primio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Imamo čast danas ugostiti u veleposlanika Izraela Nj.E. Ilana Mora koji je ovdje u službenom posjetu. Razgovarali smo o petencijalima naše županije te mogućnostima suradnje, ponajprije u poljoprivredi i turizmu, ali i drugim aktivnostima. Ekselencija je uputila poziv da posjetimo Izrael s požeško-slavonskim gospodarstvenicima kako bi vidjeli njihova iskustva i mogućnosti,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević dodajuči kako je ponosan što može ugostiti visokog gosta u povijesnim županijskim prostorima.

“Ovo je moj prvi radni posjet izvan Zagreba i vrlo sam sretan što sam u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji te što sam upoznao župana i njegove suradnike. Razgovarali smo vrlo informativno i konkretno o budućoj suradnji. Župan mi je predstavio potencijale ovog područja, te značajne točke vezane uz industriju i gospodarske grane – turizam, poljoprivredu, vinarstvo,” rekao je veleposlanik  Mor.

“Impresioniran onim što sam čuo i dao sam vrlo konkretan prijedlog za prvi korak buduće suradnje  između ovog područja i Izraela. Riječ je o posjetu župana i gospodarstvenika Izraelu koji ćemo realizirati i to na način da se ostvare direktni susreti sa izraelskim gospodarstvenicima. Uvjeren sam kako je to pravi način za uspostavljanje suradnje. Pozvao sam stoga župana jer važno je da Hrvati znaju kako Izrael može biti privlačan ne samo kao hodočasničko i turističko odredište već i kao prijateljska zemlja otvorena za gospodarsku suradnju,” zaključio je visoki gost.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn