RADNI POSJET – Predsjednik Vlade Plenković u posjetu Požeško-slavonskoj županiji

Datum objave: 09. 12. 2016. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – U okviru obilaska hrvatskih županija, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Požeško-slavonsku županiju. Predsjednik Vlade održao je radni sastanak s županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnikom Grada Požege Vedranom Neferovićem, te saborskim zastupnikom Franjo Lucićem, kako bi se osobno upoznao s ključnim prioritetima rada na županijskoj i gradskoj razini.

Požeško-slavonska županija 15. je po redu koju predsjednik Vlade posjećuje od početka svog mandata s ciljem da se neposredno informira o ključnim prioritetima i izazovima na ovom području. Interes je Vlade RH da prije svega kroz provedbu svog programa stavi nalgasak na projekt Slavoniju, naglasio je Plenković.

1

“Slavoniju smo uzeli kao prioritet kada je riječ o demografskim pitanjima, novim radnim mjestima, ulaganjima u poljoprivredu, regionalni i ruralni razvoj te kvalitetnije prometno povezivanje koji problem je osobito izražen ovdje u Požeško-slavonskoj županiji. Smatram da je to jedan od ključnih razvojnih ciljeva u sljedećim godinama i u radu ove Vlade. Također mi je drago da sam iz prve ruke čuo sve projekte na kojima su se kolege trudili i radili proteklih godina osobito kada je riječ o postignućima na razini Grada Požege – od Poduzetničkog inkubatora, Trga sv. Terezije i čitavog niza drugih aspekata koji i Požegu i cijelu Zlatnu dolinu čine atraktivnom u smislu turističke ponude. Na taj način, mislim da je ovaj dio Hrvatske prioritetan i Vlada će i u komunikaciji s Županijom i s Gradom Požegom te drugim gradovima i općinama, uz maksimalnu suradnju i potporu nastojati pomoći da se kvalitetni projekti adekvatno i financiraju, što kroz europska sredstva što kroz direktniji angažman Vlade a u tom pogledu mislim da je ovakav dijalog nužno potreban,” rekao je Plenković.

nn

Svi  ovi posjeti su, naglasio je , dio sondiranja terena za sastanak koji će se 19. prosinca održati u Zagrebu sa svim županima kako bi se u sljedećim godinama napravila prava sinergija na razini države te svih gradova i županija. Tijekom posjeta  Požeško-slavonskoj županiji, predsjednik Vlade Andrej Plenković kao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice sudjelovao je u radu sjednice Županijskog odbora HDZ-a gdje je s članovima  razmotrio određena gospodarska ali i politička pitanja te posebno planove za buduće izbore koji predstoje u svibnju iduće godine.

nnn

Predsjednik Županijske organizacije Franjo Lucić  na novinarsko pitanje, naglasio je da nesuglasice unutar Gradskog odbora HDZ-a nisu tema današnje sjednice.”Ne, to danas neće biti tema razgovora. Obzirom da smo jedna od najvećih i najjačih stranaka, mi ćemo to rješavati iza svojih zatvorenih vrata ali ne vidim ja tu neke velike probleme. Tu je samo, prije svega, potrebno malo više razumijevanja,” izjavio je Lucić.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn