RADNI POSJET – Ministar Josip Aladrović posjetio Požeško-slavonsku županiju

Datum objave: 30. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović danas je posjetio Požeško-slavonsku županiju.

U sklopu radnog posjeta Požeško-slavonskoj županiji ministar Josip Aladrović je, U pratnji domaćina, predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege dr. Željka Glavića, te gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić ministar Aladrović je u sklopu radnog obilaska Požeško-slavonske županije posjetio požešku tvrtku Plamen d.o.o.. gdje se sastao s požeškim- slavonskim vodećim gospodarstvenicima.

“Sastali smo se u Požegi s poduzetnicima iz prerađivačke industrije, metalne, drvo-prerađivačke, ugostiteljstva, hotelijerstva, dakle širok dijapazon poduzetništva koji zapošljavanja ljude i kreira nove vrijednosti na ovom području. Bilo je riječi o različitim izazovima s kojima se poduzetnici susreću, jedna otvorena i parlamentarna rasprava u kojoj su oni s naše strane mogli dobiti uvid što Vlada RH čini za poduzetnike, što je učinila u samoj COVID krizi, ali i što će učiniti u budućnosti kroz nacionalni plan oporavka i sljedeći višegodišnji financijski okvir, ali i u djelovanje svih ministarstava koja imaju ekonomsku komponentu. S druge strane, mogli smo čuti zahtjeve, ideje i probleme s kojima se susreću poduzetnici i siguran sam kako ćemo bar jedan dio tih problema otkloniti u sljedećem razdoblju. Smatram da je ovakav način vrlo direktne i nepsredne komunikacije s poduzetnicima iz konteksta njihovih radnika, ali i konteksta njih kao vlasnika izrazito bitan i taj način nastavit ćemo njegovati,” rekao je ministar Aladrović.

Kada je riječ o COVID mjerama za gospodarstvo ministar je podsjetio kako je više od 120 milijuna kuna Vlada RH investirala u Požeško-slavonsku županiju samo u kontekstu očuvanja radnih mjesta. “Kada usporedimo zaposlenost prije COVID krize, i sada, možemo vidjeti kako zaposlenost raste, dakle mi smo zaista ovim mjerama uspjeli očuvati ekonomsku supstancu, uspjeli smo očuvati zaposlenost, danas smo mogli čuti i vrlo pozitivne brojke od gospodarstvenika o zapošljavanju. Ono što ćemo u sljedećem periodu raditi po pitanju COVID mjera, bit ćemo, to smo i do sada pokazali, uz poduzetnike i radnike, osigurat ćemo ne samo da se očuvaju postojeća već kreiraju i nova radna mjesta,” rekao je ministar.

U sklopu današnjeg posjeta ministar Aladrović je u Lipiku obišao Edukativni centar za umjetnu inteligenciju, a u Pakracu Poduzetnički inkubator Pakrac kao i gradsku poduzetničku zonu.Ministar je posjetio i Dom za odrasle Nova Ljeskovica te uručio ugovore za projekt „Mojih 5 kvadrata“ za podršku daljnjem procesu deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrb. “Riječ je o ugovoru vrijednom deset milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta deinstitucionalizacije, vrlo veliko ulaganja u kontekstu stjecanja novih znanja i zapošljavanja novih ljudi. Velika je to investicija i za Ljeskovicu i za cijelu općinu Čaglin, zaposlit će se više od 20 ljudi samo na tom projektu, tako da možemo očekivati i dodatne benefite od tog projekta za ovo područje,” pojasnio je ministar.

Naglasio je kako je Slavonija u središtu pozornosti Vlade RH. “Kroz projekt Slavonija vlada je dokazala koliko joj je stalo do ovog područja. Slavonija je pokazala koliko cijeni to što radimo s obzirom na politički rezultat koji se postigao na parlamentarnim izborima. Često smo u Slavoniji, bit ćemo još češće. Ono što moram jasno naglasiti – u nacionalnom planu oporavka vrlo veliki dio je određen za gospodarstvo, a vrlo veliki dio toga upravo za investicije u Slavoniji.” zaključio je ministar.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn