RADNI POSJET – Ministar financija Zdravko Marić u Požeško-slavonskoj županiji

Datum objave: 02. 9. 2016. | Kategorija: Društvo

1

POŽEGA – Ministar financija u tehničkoj Vladi Zdravko Marić održao je danas  u Županijskoj vijećnici radni sastanak sa gospodarstvenicima Požeško – slavonske županije.

Susret s gospodarstvenicima bio je prilika za raspravu o gospodarskim temama kako bi se uočili načini rješavanja određenih problema, te otklanjanja raznih barijera koje još uvijek koče snažniji gospodarski rast. “Zalažemo se za cjelovitu i sveobuhvatnu poreznu reformu.Mislim da smo to u programu adekvatno predložili i to je jedna od stvari o kojima ćemo i danas razgovarati. Uz poreznu reformu, siguran sam da naše gospodarstvenike zanima i dio koji se tiče ostalih nameta, prije svega parafiskalnih, ali  ne samo taj financijski, fiskalni dio, već i razna područja koja olakšavaju način poslovanja gdje mislim da država treba napraviti značajan iskorak,” rekao je ministar .

n

“Još uvijek postoji niz raznih barijera koje otežavaju dobivanje dozvola, financiranje i općenito gospodarsku aktivnost. To je nešto što država u kratkom roku može i mora napraviti. Zalažemo se za cjelovitu sveobuhvatnu poreznu reformu koja ne uzima samo sustav PDV-a već sve ostale porezne oblike, a za naše poljoprivredne proizvođače, srednje i male poduzetnike i obrtnike sigurno je jedna od najjačih mjera i poruka snižavanje opće stope poreza na dobit,” naglasio je ministar Marić.

2

Ministar je dodao kako i dalje očekuje gospodarski porast. “Očekivanja za ovu godinu sigurno su i porasla temeljem zadnjih podataka koji su objavljeni jer smo proračun za ovu godinu temelji na pretpostavci rasta od 2 posto, međutim, prvih šest mjeseci imamo rast od 2,8 posto tako da u toj  zoni od oko 2,5 posto očekujemo rast za cijelu godinu. To je dobar pokazatelj, ohrabrujući, poglavito nakon šest godina recesije i kontinuiranog pada gospodarske aktivnosti, ali Hrvatska treba i mora  više i jače do toga jer još uvijek nismo dosegnuli razine gospodarskog rasta koji će nuditi i davati održive stope zaposlenosti, odnosno koji će stvarati nova radna mjesta, a to je ono što svi hoćemo i želimo, poručio je ministar.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn