RADNI POSJET: Ministar državne imovine Goran Marić u Požeško-slavonskoj županiji

Datum objave: 04. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

sokol 1

POŽEGA- Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je danas radno Požeško-slavonsku županiju. Posjet je bio prilika za analizu i dogovor oko niza tema koje su važne za ovo područje u segmentu gospodarskog i turističkog razvoja.

Požeško-slavonska županija želi aktivirati gospodarsku aktivnost u nemalom broju “mrtvih kapitala” kojima je vlasnik upravo država. Stoga je današnji posjet resornog ministra od velikog značaja, naglasio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Tu je prije svega Končarevo odmaralište na Zvečevu koje želimo staviti u punu funkciju.Ministar se tijekom ovog posjeta i sam uvjerio kako je to biser u turističkoj ponudi ove županije, no nažalost, napušten i devastiran. Na temelju danas obavljenih razgovora, pronaći ćemo pravi odgovor kako to staviti u funkciju. Danas smo razgovarali i s gradonačelnicima i načelnicima o problematici određenih čestica vezano uz zemljište, a danas ćemo obići i nekoliko tvrtki u Požegi, prije svega u Orljavu gdje smatramo da Orljava treba imati drugi model, pristup i mogućnost za razvoj gospodarske aktivnosti. Tu je i prostor ETE koji je ugašen prije nekoliko godina i koji će ministar obići, ali vjerujem da smo i tu pronašli dio rješenja za gospodarsku aktivnost. Ovaj posjet je nova nada i novi zamah u našim zajedničkim nastojanjima,” zaključio je župan Tomašević.

sokol 3

“Kao ministar državne imovine s radošću sam odgovorio na poziv župana. Nakon radnog sastanka s načelnicima i gradonačelnicima te nakon obilaska određenih objekata među kojima je i odmaralište na Zvečevu vidljivo je da je agresor i rat ovdje ostavio svoj krvavi trag. Ali, tu je trag ostavio i nemar te izostanak potrebne količine odgovornosti , tako da nisam siguran da nije još više materijalne štete učinjeno nakon, nego za vrijeme rata. Vlada ima razumijevanja za Slavoniju, ima razumijevanja za ovu županiju, i kao ministar učinit ću ono što mogu- naći ćemo model kako riješiti Zvečevo i ono će ići u funkciju vrlo brzo neće više proteći niti jedna godina a da se to ne riješi. Tu su i drugi bitni gospodarski subjekti, među njima je i “Orljava”. Teško je ispraviti nešto što je netko jednom davno zamislio – ne znam u kakvim okolnostima i kojom poslovnom se logikom vodilo da se tvornica napravi u zatvorskom okrugu, ali budućnost te tvornice nije u zatvoru, budućnost je izvan zatvora i naći ćemo i tu pravi model. Treba vratiti život, Slavonija treba hraniti Hrvatsku , a zapravo, oduzet joj je život. Vlada će i ministarstvo sa svojim mjerama i konkretnim radnjama pridonijeti revitalizaciji ovog kraja,” naglasio je ministar Marić dodajući: “Očekujemo da inicijativa dolazi od gradonačelnika, načelnika i župana kao nositelja ove politike u županiji, a mi nećemo završiti s ovim sastankom već ćemo za nekoliko mjeseci imati ponovo radni sastanak kako bismo odgovorili što smo učinili od danas dogovorenog”.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn