RADIONICE U NOVOGRADIŠKOM MUZEJU – Hej, hajmo u muzej!

Datum objave: 11. 8. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Gradski muzej Nova Gradiška pripremio je niz zabavnih i edukativnih radionica koje će se pod stručnim vodstvom održati od 17. do 21. kolovoza 2020 godine u prostorima muzeja. Pod nazivom “Hej, hajmo u muzej!” pripremljeno je pet radionica, a u skladu s epidemiološkim mjerama, broj polaznika na svakoj radionici je ograničen. Prijave su u tijeku!

Dok u nekim gradovima, pod izlikom korone i epidemioloških mjera, nositelji kulturnih i turističkih zbivanja usred ljeta spavaju zimski san, Novogradiščani iz dana u dan smišljaju nova, kreativna, zabavna i pohvale vrijedna zbivanja. Gradski muzej otvorit će tako svoja vrata od 17. do 21. kolovoza za sve uzraste željne zabave ali i novih spoznaja koje će dobiti kroz niz  besplatnih radionica nadahnutih bogatom muzejskom građom.

Ponedjeljak, 17.8. – „ŠAMANSKI GRAFITI“ (maksimalan broj polaznika: 15)
Polaznici radionice će po uzoru na gornjopaleolitičku špiljsku umjetnost raznobojnim zemljanim mješavinama na tvrdoj podlozi slikati motive životinja.

Utorak, 18.8. – „MAGIJA LOVA“ (maksimalan broj polaznika: 20)
Polaznici radionice će po uzoru na gornjopaleolitičku simboličku umjetnost oblikovanjem obojanog slanog tijesta izrađivati figurice životinja.

Srijeda, 19.8. – „NOGATA ZDJELA“ (maksimalan broj polaznika: 10)
Polaznici radionice će po uzoru na neolitičku danilsku i hvarsku kulturu oblikovanjem glinamola izrađivati ritone, odnosno kultne posude.

Četvrtak, 20.8. – „ZA LIBURNSKIM STOLOM“ (maksimalan broj polaznika: 15)
Polaznici radionice će po uzoru na liburnsku keramiku željeznog doba oblikovanjem gline izrađivati keramičke predmete.

Petak, 21. 8. – „KERAMIČKA SLAGALICA“ (maksimalan broj polaznika: 10)
Polaznici radionice će po uzoru na konzervatore restauratore koristeći ulomke keramike i glinu rekonstruirati keramičke predmete.

PRIJAVE ZA RADIONICE SU U TIJEKU!
Prijave na broj 035 331 583, svaki radni dan od 8 do 14 sati.

Radionice počinju svaki dan u 9 sati i traju dok svi sudionici dovrše rad. Preporučena dob polaznika je od 6 godina nadalje. Posjet muzeju, vodstvo kroz izložbe i sudjelovanje u radionicama su besplatni.

TEKST: S. P,         FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn