PU POŽEŠKO-SLAVONSKA : Zatečen s 1,18 promila pa dobio kaznu od pet tisuća kuna i zabranu vožnje dva mjeseca

Datum objave: 09. 11. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom provođenja mjera pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda na području PU požeško-slavonske, utvrđen je ukupno 75 prekršaja, od čega se ističe 35 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, po devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa te tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Također su provedene pojačane mjere u prometu povodom „Martinja“ koje traju sve do 16. studenoga 2020.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 75 prekršaja, od čega se ističe 35 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, po devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa te tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 8. studenoga 2020. oko 3.05 sati u Požegi u Vukovarskoj ulici gdje je u prometu zatečen 34-godišnjak, a koji je upravljao osobnim automobil pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,18 promila te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od pet tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseci.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn