PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Vikend obilježile prometne nesreće

Datum objave: 12. 10. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodilo su se dvije prometne nesreće s više teško oziljeđenih osobama te jedna s materijalnom štetom. U sklopu preventivne vikend akcije najveću novčanu kaznu od 31 tisuće kuna “zaradio” je 26-godišnjak kojeg je policija zatekla alkoholiziranog i bez vozačke dozvole.

U subotu 10. listopada 2020. oko 10.05 sati između mjesta Skenderovci i Brestovac, 33-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika uslijed čega je došlo do bočnog zanošenja po travnatoj bankini, udara bočnim dijelom vozila u betonski stup žičane ograde u vlasništvu 52-godišnjaka i 67-godišnjaka, zatim do prelaska u suprotnu prometnu traku i udara u teretni automobil marke „Nissan“, požeških registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 76-godišnjak. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 76-godišnjak i 25-godišnja putnica iz „Nissana“, dok je 76-godišnja putnica teško ozlijeđena, kao i 33-godišnji vozač protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Istoga dana oko 23.25 sati u mjestu Eminovci, 47-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,42 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je u bicikl kojim je bez reflektirajućeg prsluka upravljao 22-godišnjak koji je tom prilikom teško ozlijeđen. 47-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, dok protiv 22-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.
Tijekom proteklog vikenda bilježimo prometnu nesreću s lakše ozlijeđenim osobama u mjestu Resnik i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom u mjestima Orljavac i Eminovci i u Požegi u ulicama Sv. Roka, Zagrebačka, Augusta Šenoe i Hrvatskih branitelja.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 125 prekršaja, od čega se ističu 53 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Također su u prometu zatečena dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 11. listopada 2020. u Požegi u Ulici Alojzija Stepinca gdje je u prometu je zatečen 26-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,98 promila. Nadalje, utvrđeno je da nije koristio sigurnosni pojas tijekom vožnje. 26-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 31.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci te 12 negativnih bodova.

TEKST: S. P./ PU PS            FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn