PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – Uskoro kreće obnova zgrade Policijske uprave u Požegi

Datum objave: 04. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Kreće obnova zgrade Policije uprave požeško-slavonske u Runjaninovoj ulici u Požegi. Završen je postupak javnog nadmetanja, te izabran izvođač radova i to tvrtka „L projekt“ d.o.o. Ukupna vrijednost investicije je nešto više od 5,87 milijuna kuna, odnosno 7,34 milijuna kuna sa PDV-om. Iznos bespovratnih sredstava je 3,22 milijuna kuna odnosno 4,02 milijuna kuna s uključenim PDV-om.

Radovi će obuhvatiti obnovu fasade, postavljanje nove aluminijske stolarije, elektro-instalaterske radove u samoj zgradi, izmjenu instalacija, postavljanje nove, obnovu krova na dvorani uz zgradu te zamjenu postojeće kotlovnice, a trebali bi biti završeni za osam mjeseci.

Uz ove radove Ministarstvo unutarnjih poslova sufinancirat će i uređenje objekta Policijske postaje Požega. Podsjetimo, kako bi poboljšali radne uvjete policijskih službenika Policijske postaje Požega, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Požege Darko Puljašić potpisali su u rujnu prošle godine Sporazum o sufinanciranju uređenja objekta Policijske postaje Požega.

Između sporazumnih strana postignut je dogovor o zajedničkom ulaganju u uređenje objekta Policijske postaje Požega, koji obuhvaćaju nužne radove u ukupnom iznosu do 300 tisuća kuna s PDV-om, od čega Grad Požega osigurava iznos od 60%, a Ministarstvo unutarnjih poslova iznos od 40%. Radovi na objektu Policijske postaje Požega su počeli, a trebaju biti dovršeni unutar 60 dana.

Priprema se i energetska obnova zgrade Policijske postaje Pleternica, a značajni radovi bit će izvršeni i na zgradi Policijske postaje Pakrac i to na uređenju ulaza i pristupne rampe. U tijeku je potpisivanje ugovora za izvođenje radova koji će stajati gotovo 400 tisuća kuna, a trebali bi biti dovršeni u roku od 110 dana.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn