PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Uhićen recidivist zatečen bez dozvole i s neispravnim vozilom

Datum objave: 19. 2. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici u protekla 24 sata uhitili su višestrukog počinitelja prometnih prekršaja zatečenog u prometu bez dozvole i s tehnički neispravnim vozilom. Za ovaj vikend najavljen je pojačani nadzor promete.

U četvrtak 18. veljače 2021. oko 12.40 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su zatekli 29-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao tehnički neispravnim osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka. Budući da je 29-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu biti  provedena u noći  sa subote na nedjelju.

TEKST: S. P.            FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn