PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: U prometu zatečen recidivist, a u vozilu pronađen spremnik automatske puške

Datum objave: 29. 4. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da 25-godišnjak navedeno oružje neovlašteno posjeduje i da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja te da je prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao neregistriranim osobnim automobilom.

U srijedu 27. travnja 2022. oko 19.35 sati, policijski službenici su u Pleternici u Ulici Smrik zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak, dok je u vozilu uočen spremnik automatske puške. 25-godišnjak je uhićen, a temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražen je osobni automobil u kojem je pronađen spremnik za automatsku pušku s 30 komada streljiva. Također je pretražena i vikendica na području Požege u kojoj boravi i u kojoj je pronađena poluautomatska puška. Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da 25-godišnjak navedeno oružje neovlašteno posjeduje i da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja te da je prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao neregistriranim osobnim automobilom. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola pa sletio s kolnika

U petak 29. travnja 2022. oko 1.50 sati u mjestu Kuzmica, 21-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,65 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na suprotnu prometnu traku, sletio s kolnika na putnu bankinu putni kanal te udario u betonski most kolnog ulaza. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

TEKST: S.P.                    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn