PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

Datum objave: 24. 6. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – U prometnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Kusonje teško je ozlijeđena 51- godišnjakinja, a u drugom vozilu s kojim je izazvana nesreća lakše je ozlijeđeno četverogodišnje dijete koje nije bilo u dječjoj sjedalici i nije bilo vezano.

U srijedu 23. lipnja 2021. oko 8 sati u mjestu Kusonje, 33-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, osječkih registarskih oznaka, vožnjom unaprijed uključivala se u promet iz dvorišta, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, niti je propustila sva vozila koja se kreću prometnom površinom na koju se uključuje. Tom prilikom naišao je teretni automobil marke „Volkswagen“, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 51-godišnjakinja koja je izlaskom iz nepreglednog zavoja uočila kako se vozilo uključuje u promet te je pokušala izbjeći sudar, vozilom djelomično prešla u suprotnu prometnu traku i udarila prednjim dijelom vozila u prednji desni dio „Opela“.

U prometnoj nesreći 51-godišnja vozačica je teško ozlijeđena, dok je dijete starosti četiri godine koje se nalazilo kao putnik u „Opelu“ i koje nije bilo u dječjoj sjedalici niti je bilo vezano sigurnosnim pojasom lakše ozlijeđeno. Protiv 33-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ te izvješće zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također slijedi i obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Tijekom protekla 24 sata dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Kutjevu u ulicama Republike Hrvatske i župnika Mirka Messnera.

TEKST: S. P./ PU PS         FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn