PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: U prometnim nesrećama dvije osobe ozlijeđene

Datum objave: 26. 4. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske zabilježili su u protekal 24 sata tri prometne nesreće s jednom teško i jednom lakše ozlijeđenom osobom.

U ponedjeljak 25. travnja 2022. oko 14.55 sati u mjestu Grabarje u Ulici kralja Tomislava, 63-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka nije se kretao bliže desnom rubu kolnika već je desnim kotačima sišao s kolnika na putnu bankinu i udario prednjim dijelom vozila u betonski kolni ulaz obiteljske kuće. U prometnoj nesreći 63-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 21 sat u Požegi u Ulici svetoga Roka, 22-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,51 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, nije držao potreban razmak te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 35-godišnjakinja. Protiv 22-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto kasnije, oko 23.35 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, 42-godišnji vozač koji je za vrijeme dok mu je istekla vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola od 1,72 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i sletio na travnatu bankinu, udario u betonski ivičnjak, nakon čega je nastavio vožnju i udario u metalni stup javne rasvjete u vlasništvu Grada Požege. U prometnoj nesreći 42-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S. P./ PU PS          FOTO: S. P./ D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn