PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Svečano i dostojanstveno, uz pohvale zaslužnim djelatnicima, obilježen Dan policije

Datum objave: 28. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- I ove godine, uvažavajući trenutnu situaciju i uz dosljedno poštivanje svih epidemioloških mjera,u Policijskoj upravi Požeško-slavonskoj svečano je obilježen Dan policije.

Ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade načelnik Policijske uprave Željko Grgić sa suradnicima položio je vijenac i zapalio svijeće u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP-a, a potom je u crkvi svetog Lovre u Požegi održana sveta misa za sve poginule pripadnike MUP-a koju je predvodio vlč. Marijan Pavelić.Svijeće su zapaljene i kod zgrade policije uz Spomen obilježje poginulim pripadnicima specijalne policije “Trenk”.

Prigodna svečanost održana je u prostorijama PU požeško-slavonske. Načelnik PU Željko Grgić pozdravio prisutne i naglasio da mu je iskreno žao zbog ovogodišnjeg načina obilježavanja jer ova Policijska uprava, kako je naglasio, ima što pokazati uz dobre rezultate u svakom segmentu posla, što je opet rezultat rada i zalaganja svih zaposlenika PU.

Prigodnim riječima načelnik se prisjetio poginulih i umrlih radnih kolega, a pozdravio je i umirovljene djelatnike PU požeško-slavonske koji su svojim radom doprinijeli ugledu ove Policijske uprave. Načelnik PU je naglasio je i zavidne rezultate na poslovima policije u odori, poslovima prometa, javnog reda, javnih okupljanja, poslovima kriminalističke policije gdje su policijski službenici svugdje pokazali zavidnu učinkovitost i dobre rezultate. Isto tako, policijski službenici su se iskazali i dali veliki doprinos općoj sigurnosti na razini RH: akcija TURS, migrantska kriza, epidemija korona virusa, gdje su dali u zaštiti zdravlja naših građana. Također je spomenuo i Službu zajedničkih i upravnih poslova i sve djelatnike u toj službi koji neumorno rade i prate operativni sastav.Puno truda, podsjetio je, uloženo je na obnovi zgrade Policijske uprave i zgrada Policijskih postaja, dok je u planu i energetska obnova PP Pleternica.


Za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske ove godine zbog posebno predanog pristupa radu, učinkovitosti i iskazanih posebnih vrlina pohvaljeno je 17 djelatnika.

Pohvaljeni su sljedeći djelatnici:

Služba kriminalističke policije: Tihomir Srnović i Davor Miletić,
Policijska postaja Požega: Mario Klanfar, Josip Komadan i Marko Veselin,
Policijska postaja Pleternica: Ivan Škoda, Ivan Haliž i Nevenka Hrmić,
Policijska postaja Pakrac: Darko Demartini i Ivan Bosanac,
Operativno komunikacijski centar policije: Ivica Šporčić,
Interventna jedinica policije: Denis Berdi i Barbara Čutura,
Odjel za upravne poslove: Mirjana Mitrović I Ružica Šćuric,
Odjel materijalno-financijskih poslova: Željka Potnar i Dražen Majetić.

TEKST: S.P            FOTO:  PU PS

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn