PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Rezultati pojačanih mjera u prometu

Datum objave: 31. 5. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveću novčanu kaznu u iznosu od 20 tisuća kuna i 60 dana zatvora dobio je 25-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem droge, a policijskim sliužbenicima je dragovoljno predao marihuanu, drobilicu i digitalnu vagu.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 84 prekršaja od čega 45 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 30. svibnja 2021. oko 3.55 sati u Požegi u Osječkoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem droge upravljao 25-godišnjak koji je prilikom postupanja policijskim službenicima dragovoljno predao marihuanu, drobilicu i digitalnu vagu. 25-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostorije policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 20.000,00 kn i kazna zatvora u trajanju 60 dana.

TEKST: S. P./ PU PS           FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn