PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Rezultati akcije u prometu

Datum objave: 11. 1. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u Požegi u Osječkoj ulici gdje je u prometu zatečen 19-godišnji vozač kod kojeg su policijski službenici pronašli marihuanu, a utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem opojne droge. Slijedi mu novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

I protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 47 prekršaja, od čega se ističe 17 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, po dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i prije stjecanja prava na upravljanje, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 10. siječnja 2021. oko 20.50 sati u Požegi u Osječkoj ulici gdje je u prometu zatečen 19-godišnji vozač kod kojeg su policijski službenici pronašli marihuanu. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem opojne droge, a odbio je vađenje krvi. Vezano za navedeno protiv 19-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 15 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

TEKST: S. P./ PU PS         FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn