PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – Radovi na obnovi zgrade Policijske uprave u punom zamahu

Datum objave: 15. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Radovi na energetskoj obnovi zgrade Policijske uprave Požeško-slavonske u punom su zamahu. Ukupna vrijednost projekta je 7,4 milijuna bespovratnih kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom su obuhvaćeni radovi koji doprinose uštedi energije i poboljšanju energetskog razreda građevine. Obuhvaćeni su radovi zamjene postojeće stolarije i bravarije, obnova krova, toplinska izolacija podrumskih zidova grijanog dijela, obnova postojeće unutarnje i vanjske rasvjete i drugo.

“Zgrada je stara 40 godina i vapila je za ovom vrstom obnove. Imali smo dosta problema – krovište je prokišnjavalo, nismo imali funkcionalnu stolariju, a pojavili su se već i problemi s električnim instalacijama. Ovom energetskom obnovom, ne samo središnje zgrade već i popratnih objekata. Nakon završetka radova dobit ćemo funkcionalnu zgradu, suvremenog izgleda, energetski potpuno obnovljenu što će doprinijeti smanjenju troškova, ali i zaposlenicima pružiti kvalitetne i adekvatne uvjete za rad,” rekao je načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić koji je s glasnogovornicom Nikolinom Janković i predstavnicima izvođača predstavio projekt. Radove izvodi tvrtka L Projekt iz Jakšića, krenuli su početkom kolovoza, a rok izvođenja je osam mjeseci.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn