PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – Prometne nesreće zbog neodržavanja županijske ceste

Datum objave: 14. 1. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Zbog loših uvjeta i neodržavanja prometnice, na županijskoj cesti ŽC 4101 kod mjesta Kutjevo policijski službenici PU požeško-slavonske jučer su zabilježili tri prometne nesreće. Cesta je privremeno bila i zatvorena za promet.

U ponedjeljak 13. siječnja 2020. oko 6.55 sati na županijskoj cesti ŽC 4101 u mjestu Kutjevo, 44-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, sisačkih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju kolnika, koji je bio zaleđen, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio na putnu bankinu, a potom u putni kanal. Pri tom je došlo do udaranja vozila u tlo te kretanja i zanošenja i udara u metalnu zaštitnu ogradu u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva. Tom prilikom došlo je do samozapaljenja u predjelu motora vozila. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja neprilagođenom brzinom i izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom.

Također je u neposrednoj blizini prometne nesreće zbog lošeg stanja i uvjeta na kolniku došlo do slijetanja još dva osobna automobila prilikom čega nije nastupila materijalna šteta niti je bilo ozlijeđenih osoba. U svezi navedenog nastavlja se daljnji rad na utvrđivanju odgovornosti zbog neodržavanja ceste. Zbog loših uvjeta županijska cesta ŽC 4101 je u vremenu od 8.10 do 9.30 sati bila zatvorena za sav promet i on se odvijao alternativnim pravcima.

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježene su i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u Kutjevu u Zagrebačkoj ulici i u mjestu Eminovci.

TEKST: S. P. / PU PS       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn