PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Datum objave: 16. 8. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske zabilježili su proteklog vikenda šest prometnih nesreća u kojima su ozlijeđene četiri osobe.

U petak 13. kolovoza 2021. oko 19.25 sati u Jakšiću u Ulici Vilima Korajca, 18-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,22 promila, prije stjecanja prava na upravljanje, koristeći kacigu koja nije propisana i homologirana, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, udario u betonski most, nakon čega je pao na kolni ulaz. U prometnoj nesreći 18-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu 14. kolovoza 2021. oko 19.30 sati u mjestu Novi Mihaljevci, 34-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, nije vozilo u kretanju držao desnom rubu kolnika te je sišao na putnu bankinu, nastavio kretanje te udario u betonski stup i žičanu ogradu u vlasništvu 67-godišnjak. Nakon toga je došlo do udara u betonski potporni zid kolnog ulaza i udara u parkirani osobni automobil marke „Kia“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 41-godišnjaka te odbacivanja „Kie“ na bicikl koji se nalazio na kolnom ulazu. U prometnoj nesreći 37-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana oko 20.30 sati u mjestu Toranj (kod Pakraca), 65-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,94 promila upravljao osobnim automobilom marke „Kia“, daruvarskih registarskih oznaka, prešao je u suprotnu prometnu traku te bočnim ogledalom udario u lijevo bočno ogledalo osobnog automobila marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 55-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 65-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 15. kolovoza 2021. oko 5.40 sati u mjestu Resnik, 22-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,66 upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sišao na putnu bankinu, udario u hrpu pijeska te nastavio vožnju po drugoj hrpi pijeska i putnoj bankini uslijed čega je došlo do rotiranja vozila i prevrtanja na krov te odbacivanja na putnu bankinu. U prometnoj nesreći 22-godišnji vozač i 21-godišnji putnik su lakše ozlijeđeni. Protiv obojice slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Pleternici u Ulici Ivana Šveara i u Velikoj u Cirakijevoj ulici te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u ulicama sv. Roka i Županijska.

TEKST: S.P./PUPS           FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn