PU POŽEŠKO-SLAVONSKA : Preventivno-edukativni program za osnovnoškolce “Mogu ako hoću”

Datum objave: 30. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

nas

POŽEGA – Tijekom travnja policijski službenici za prevenciju zajedno s policijskim službenicima Policijske postaje Požega i predstavnicima obiteljskog centra Požeško-slavonske županije preventivno su provodili program „Zajedno više možemo“ i to prve komponente navedenog programa „Mogu ako hoću“ (MAH 1). Preventivne aktivnosti su usmjerene učenicima četvrtih razreda osnovnih škola koji su u pratnji učitelja i kontakt-policajca organizirano dolazili u policijsku postaju ili policijsku upravu gdje su upoznati s radnim okružjem i načinom rada policije.

U okviru programa učenici su kroz interaktivni pristup upoznati sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te au educirani  o samozaštitnom ponašanju u slučajevima pronalaska predmeta vezanih uz drogu, nasilje, vandalizam i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja. Uz to su učenici obišli i  prostorije u policijskoj upravi učenici sa svojim kontakt policajcem  gdje im je prezentiran dio tehnike i opreme kojom se policajci služe prilikom obavljanja posla.

m1 m2

Policijsku upravu Požeško-slavonsku u sklopu ovog programa tijekom travnja posjetili su učenici osnovnih škola  „Mladost“ iz Jakšića, Vilima Korajca iz Kaptola, Zdenka Turkovića iz Kutjeva, „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike, Dragutina Lermana iz Brestovca, Julija Kempfa, „Dobriša Cesrić“ i Antuna Kanižlića, te Katoličke osnovne škole iz Požege.

IMG_2615

Policijski službenici Interventne jedinice pokazali  su im policijsku opremu koju koriste u obavljanju posla, policijski službenici kriminalističke policije su im pokazali opremu za daktiloskopiranje, policijski službenici OKC-a su djeci  omogućili razgledavanje prostorija dežurstva i prostorija za zadržavanje, a policijski službenici PP Požega omogućili su im razgledavanje policijske opreme (vozila i dr.) u dvorištu Policijske uprave.

IMG_2447

Ukupno je ovom aktivnošću bilo obuhvaćeno oko 300 učenika, dok je za učenike Osnovne škole fra Kaje Adžića iz Pleternica i Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina ova aktivnost provedena u njihovim školama.

TEKST: S. P.     FOTO: PU Požeško-slavonska

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn