PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Predavanje “Alkohol i mladi vozači”

Datum objave: 18. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Kroz predavanje učenici su upoznati sa štetnostima koje kod mladih vozača izaziva konzumacija alkohola

U ponedjeljak 18. ožujka 2024. u Požegi u Ekonomskoj školi, za učenike trećeg razreda, policijski službenik Policijske uprave požeško-slavonske Miro Miličević održao je preventivno predavanje „Alkohol i mladi vozači“- projekt prevencije sigurnosti u prometu i štetnosti utjecaja alkohola na mlade vozače u prometu.

Kroz predavanje učenici su upoznati sa štetnostima koje kod mladih vozača izaziva konzumacija alkohola, odnosno koje neželjene posljedice može izazvati u mladoj osobi sudioniku u prometu u svojstvu vozača. Učenici su upoznati s problemima i posljedicama koje stvara konzumacija alkohola i vožnja pod utjecajem alkohola, te kažnjivim ponašanjima i zakonskim odredbama koje se odnose na alkohol i mlade vozače u prometu.

Uz prikaz broja prometnih nesreća u razdoblju od 2020. do 2023. godine i broj mladih vozača sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola naglašeno im je da je alkohol jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća te da i već niska koncentracija alkohola u krvi utječe na vozačke, motorne i senzorne sposobnosti. Uz navedeno predavanje, učenicima je prezentiran rad policije, te su upoznati sa uvjetima za upis kandidata u program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka koji provodi Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ u Zagrebu.

IZVOR. PU Požeško-slavonska

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn