PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Policijski službenici na visini zadatka

Datum objave: 25. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na više nadzornih policijskih punktova na ulazima odnosno izlazima iz Požeško-slavonske županije policijski službenici, unatoč hladnom vremenu, snijegu i vjetru, dosljedno provode nadzor vozila i putnika sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta. Uz policijske punktove na ulazima odnosno izlazima iz županije vozila i putnici se kontroliraju na granicama pojedinih jedinica lokalnih samouprava, gradova i općina.

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta na području RH stupila je na snagu 23. ožujka, a izuzeti su pojedinačni slučajevi u kojima osobe koje napuštaju područje stanovanja moraju imati propusnice.  “Jučer ujutro od 7 sati do jutros u isto vrijeme policijski službenici su na području PU požeško-slavonske kontrolirali ukupno 295 vozila i 347 osoba. Od tog broja pet osoba nije imalo propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta i stalnog boravišta. Punktovi su postavljeni u suradnji  sa susjednim Policijskim upravama kako bi bilo pokriveno cijelo područje, a isto tako policijski službenici provode nadzor Odluke na više nadzornih točaka na području cijele Policijske uprave požeško-slavonske,” rekla je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

Vezano uz samoizolaciju i primjenjivanja navedene mjere voditeljica Službe policije Ivana Radić izvijestila je kako je trenutno 458 osoba koje moraju poštivati tu odluku. “Policijski službenici su po dojavi utvrdili da je u 19 slučajeva kršena mjera samoizolacije. U posljednjih 24 sata nije bilo niti jednog utvrđenog prekršaja kršenja samoizolacije. U protekla 24 sata u 8 slučajeva su pokušale proći osobe koje su imale mjeru samoizolacije. To su bile osobe koje su ušle u RH preko granice i bile su u tranzitu do svog mjesta stanovanja,” naglasila je Ivana Radić. S nadzorom provedbe Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta te mjere samoizolacije, policijski službenici nastavljaju i nadalje.

TEKST: S. P. / D. K.        FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn