PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Pijani vozači ugrožavali promet

Datum objave: 02. 7. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila su se tri ugrožavanja prometa  

U subotu 1. srpnja 2023. oko 16. 15 sati u Pleternici u Vinogorskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora zaustavili osobni automobil kojim je dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 2,74 promila upravljao 51-godišnjak. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 51-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Istoga dana, oko 18 sati u mjestu Dobrovac u Ulici Josipa Kozarca, policijski službenici su u prometu zatekli 37-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,29 promila upravljao osobnim automobilom. U nedjelju 2. srpnja 2023. oko 5 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 29-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U nedjelju 2. srpnja 2023. oko 2.45 sati u Požegi u Ulici Ante Starčevića, 62-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,49 promila upravljao osobnim automobilom nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio na zemljanu bankinu i udario u parkirani osobni automobil u vlasništvu 58-godišnjaka. Protiv 62-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Srednje Selo.

TEKST: S. P.                      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn