PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – Obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila

Datum objave: 26. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA –  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu 123. brigade kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata, svetom misom služenom u crkvi sv. Lovre za sve poginule pripadnike MUP-a te manifestacijom “Dan otvorenih vrata policije” i svečanom sjednicom u zgradi Policijske uprave uz dodjelu pohvalnica i zahvalnica, Policijska uprava požeško-slavonska obilježila je danas Dan policije.

Brojni građani a posebno najmlađi mogli su vidjeti i upoznati se s policijskim vozilima, različitom opremom, protueksplozivnom zaštitom, kriminalističkom tehnikom i svime što se svakodnevno koristi pri obavljanju policijskog posla.

Na svečanosti u Policijskoj upravi načelnik PU Požeško-slavonske Željko Grgić čestitao je svojim kolegicama i kolegama njihov dan i blagdan Sv.Mihaela.”Pred policijom su novi izazovi, svaki novi dan donosi nešto novo i traži dodatan napor od svih. Naši građani traže i zaslužuju sigurnost i mir, zaslužuju da im nitko ono što su stvarali svojim mukotrpnim radom za sebe i obitelj ne može na silu uzeti ili otuđiti. Također očekuju da se oni i njihova djeca mogu slobodno kretati i bez straha sudjelovati u svakodnevnom životu. Kako bi se ispunilo sve ono što se traži od policije te postigli zavidni rezultati, policijski službenici na razini ove PU kontinuirano se dodatno educiraju, određena mjesta kadrovski se popunjavaju kvalitetnim i odgovornim službenicima, te se stalno radi na boljoj organizaciji svih ustrojstvenih jedinica kako bi se unaprijedila služba i poboljšao rad policije,” naglasio je Grgić dodajući da je zahvaljujući kvalitetnom radu stanje sigurnosti na području PU požeško-slavonske u samom nacionalnom vrhu. Osim dodatnih edukacija i seminara na kojima se dobivaju potrebna nova znanja te upisa na Visoku policijsku školu, briga se vodi i oko osiguranja potrebne opreme za obavljanje zadaća na terenu ali i kvalitetnijih uvjeta rada. U tijeku je tako energetska obnova zgrada na području policijske uprave.

“Trenutno je pri završetku obnova zgrade PP Požega gdje je obnovljeno krovište, fasada, stolarija i podovi, a vrijednost radova na zgradi iznosi više od 470 000 kuna od kojih je 180 000 kuna sufinancirao Grad Požega. Zgrada Policijske uprave stara je 40 godina, krenula je i njena obnova, projekt vrijedan gotovo 7,5 milijuna kuna kojim će se obnoviti krovište, sva stolarija (12o otvora), nova fasada, osam sanitarnih prostora u zgradi, uz novu kotlovnicu i novu led rasvjetu u svim prostorijama. Upravo kreće i sanacija i uređenje prilaza u PP Pakrac ukupne vrijednosti nepunih 500 000 kuna , dok je izrađena i projektna dokumentacija energetske obnove zgrade PP Pleternica vrijedna gotovo 1 100 000 kuna, te se trenutno čeka odabir načina financiranja nakon poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja,” dodao je Grgić.

U suradnji s gradovima i općinama na području Požeško-slavonske, a u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH kojim se lokalnim jedinicama omogućavaju značajna sredstva iz nacionalnog plana na sanaciji opasnih mjesta i izgradnje bolje cestovne infrastrukture realizirani su brojni projekti, naglasio je načelnik Grgić. “Tako su uz pomoć MUP-a i ove PU realizirani projekti izgradnje pješačke staze u Kutjevu gdje je iz nacionalnog programa povučeno 558 000 kuna, zatim izgradnja i rekonstrukcija pješačke staze u Pakracu gdje je povučeno 561 000 kuna, nedavno je završen projekt izgradnje nogostupa u Drškovcima koje je sufinancirano s 1 579 000 kuna. Dok je u tijeku projekt izgradnje pješačke staze u naseljima Radnovac i Rajsavac gdje je iz nacionalnog programa predviđeno sufinanciranje u visini od 700 000 kuna,” zaključio je načelnik Grgić.

Dan policije i blagdan Svetog Mihaela nazočnima su čestitali i požeški gradonačelnik Darko Puljašić te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. U prostorima Policijske uprave otvorena je prigodna izložba fotografija čiji su autori policijski djelatnici, a u glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Glazbene škole Požega. Na svečanosti su uručena priznanja i zahvalnice zaslužnim policijskim djelatnicima.

Zahvalnicu za dugogodišnju suradnju primio je Pakrački list, a za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvaljeni su sljedeći djelatnici:

1. ZVONIMIR LUKAČEVIĆ – Odsjek za sigurnost cestovnog prometa,
– voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa
– u zvanju glavni policijski inspektor;
2. IVICA ĐERAJ – Odjel za obradu kriminaliteta,
– vođa grupe za organizirani kriminalitet i korupciju
– u zvanju glavni policijski inspektor;
3. DAMIR ŽIBERNA – Policijska postaja Požega,
– vođa ophodnje
– u zvanju policijski narednik;
4. MARKO ABRAMOVIĆ – Policijska postaja Požega,
– vođa ophodnje
– u zvanju samostalni policajac;
5. IVAN BOGOVIĆ – Policijska postaja Požega,
– vođa ophodnje
– u zvanju viši policijski narednik;
6. MARKO GRGIĆ – Policijska postaja Požega,
– policijski službenik za obradu kriminaliteta,
– u zvanju policijski narednik;
7. SNJEŽANA FILEK – Policijska postaja Požega,
– administrativni tajnik;
8. SINIŠA ĆELIĆ – Policijska postaja Pleternica,
– policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa,
– u zvanju policijski narednik;
9. PETAR NIKIĆ – Policijska postaja Pleternica,
– policijski službenik – prometni motociklist,
– u zvanju viši policajac;
10. FRANJO TUTIĆ – Policijska postaja Pakrac,
– šef smjene Policijske postaje,
– u zvanju viši policijski narednik;
11. ALEN BRIŠKI – Policijska postaja Pakrac,
– vođa ophodnje,
– u zvanju policijski narednik;
12. ŠTEFO ODOBAŠIĆ – Operativno-komunikacijski centar policije,
– voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra – pritvorski nadzornik,
– u zvanju viši policijski narednik;
13. BRANKO GILICH – Operativno-komunikacijski centar policije,
– službenik kriptološke sigurnosti – operater na sredstvima veze
– u zvanju viši policijski narednik
14. MARKO GAŠPAR – Interventna jedinica policije,
– instruktor za obuku,
– u zvanju policijski narednik;
15. SILVIJE JEGER – Interventna jedinica policije,
– dežurni policijski službenik,
– u zvanju policijski narednik;
16. ANTO FRANJIĆ – Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale,
– voditelj Odjela za pravne poslove i ljudske potencijale,
– u zvanju policijski savjetnik
17. IVANKA ŠTEFANČIĆ – Odjel materijalno-financijskih poslova,
– računovodstveni referent – blagajnik;
18. VLADIMIR ERGOVIĆ – Odjel materijalno-financijskih poslova,
– skladištar;

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn