PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Najveća novčana kazna izrečena 65-godišnjaku koji je naredao nekoliko prekršaja

Datum objave: 25. 1. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Najveća novčana kazna izrečena je u iznosu od 22.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca 65-godišnjem vozaču koji je zaredao niz prekršaja – istekla mu vozačka dozvola, upravljao je neosiguranim osobnim automobilom kojemu je istekla prometna dozvola te je uslijed neprilagođene brzine prouzročio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja.

S ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija alkoholiziranosti kod sudionika u prometu provedena je u noći s petka na subotu i sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 84 prekršaja, od čega se ističe 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna izrečena je u iznosu od 22.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca za prekršaj koji se dogodio dana 24. siječnja 2021. oko 17.40 sati u mjestu Omanovac gdje je 65-godišnji vozač kojemu je istekla vozačka dozvola upravljao neosiguranim osobnim automobilom kojemu je istekla prometna dozvola te je uslijed neprilagođene brzine prouzročio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. 65-godišnjaka su naknadno pronašli policijski službenici i on je odbio alkotest te je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Protiv 65-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

TEKST: S. P. / PU PS         FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn