PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa obilježen i u Požegi

Datum objave: 21. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nakon što je Hrvatski sabor 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa on se ove godine obilježava po prvi puta diljem Hrvatske. Prigodnom akcijom obilježili su ga i službenici Policijske postaje Požega.

Kako bi se upozorilo na opasnosti u prometu, danas su policijski službenici Policijske postaje Požega u Industrijskoj ulici u Požegi dijelili građanima prigodni promidžbeni materijal te ih podsjetili na „četiri ubojice u prometu“, a to su vožnja u alkoholiziranom stanju, prekoračenje brzine, korištenje mobitela tijekom vožnje i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Također su građani imali priliku potpisati i prisegu da će poštovati prometnu kulturu.Cilj je podsjetiti sve građane o potrebi poštovanja prometnih propisa i pravila, potrebi humanog odnosa svih sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na najranjivije skupine kao što su djeca, pješaci biciklisti i motociklisti.

Prvi Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa obilježava se pod sloganom ”Kad sigurno voziš, sigurno stižeš”, a cilj mu je skrenuti pozornost javnosti, pogotovo mladih ljudi, na činjenicu da su prometne nesreće ubojica broj jedan u populaciji od 10 do 25 godina. Više od stotinu ljudi godišnje ostaju trajni invalidi, a najviše su ugrožena djeca i mladi ljudi. Na hrvatskim cestama godišnje u prosjeku strada više od 15 tisuća, od čega oko 18% njih zadobije teške ozljede, dok život u prosjeku izgubi 351 osoba.

TEKST: S. P.           FOTO: PU PS

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn